De beslissing omtrent Thomas Meunier is gevallen. De verdediger sukkelt met een enkelblessure, bondscoach Roberto Martinez bevestigde vrijdag dat hij naar zijn ploeg Paris Saint-Germain terugkeert en de interlands tegen Griekenland (zaterdag 25/03) en Rusland (dinsdag 28/03) mist. Ook Kevin De Bruyne is twijfelachtig, hij traint vrijdag niet mee.

Thomas Meunier viel in de competitiematch met zijn ploeg PSG op 12 maart uit met een enkelblessure en de rechtsachter was al lange onzeker voor de komende twee matchen van de Rode Duivels tegen Griekenland en Rusland. Op de persconferentie van vrijdag bracht bondscoach Roberto Martinez duidelijkheid. Meunier is niet voldoende hersteld en is out.

“Er is verbetering bij Meunier, maar niet voldoende om hem speelklaar te krijgen. Dat is ons donderdagavond laat bevestigd. Thomas keert nu terug naar Paris Saint-Germain om er verder te revalideren”, zo bevestigde Robert Martinez tijdens het persmoment van vrijdag in Tubeke. Meunier is een belangrijke pion in het elftal van de Spanjaard en kon de voorbije wedstrijden telkens rekenen op een basisplaats.

De eenvoudigste oplossing is Meunier vervangen door Thomas Foket, dan moet er niet gesleuteld worden aan het elftal. “In dat geval verandert er tactisch inderdaad niet veel. Maar we hebben ook nog Chadli en Alderweireld achter de hand.”

De Bruyne is “hoogst onzeker”

Achter de naam van Kevin De Bruyne staat een groot vraagteken. “Kevin voelde gisteren/donderdag op het einde van de training iets aan de lies en kon daardoor vandaag/vrijdag niet meetrainen. Als Kevin zich zaterdag niet honderd procent fit voelt, speelt hij niet”, aldus Martinez.

Om de eventuele afwezigheid van KDB op te vangen, ziet de bondscoach twee opties. “Kevin is voor ons een heel belangrijke speler en ik zie twee mogelijkheden om hem te vervangen. Eén daarvan is Kevin Mirallas en dat is niet omdat ik met hem gewerkt heb bij Everton. Ik ken hem natuurlijk goed en dat is een voordeel voor mij. Ik maak de beslissing echter op basis van hetgeen ik op training zie.”

Andere mogelijkheden zijn Nacer Chadli of Radja Nainggolan. Die laatste speelt bij AS Roma de pannen van het dak in een aanvallende rol. “Radja is in vorm. In het vorige tweeluik was hij er niet bij en hij is klaar om te tonen dat hij niet gemist kan worden.”