Vandoorne blijft positief:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne en het McLaren F1 team kenden een moeilijke eerste dag in Melbourne. Vandoorne verwacht echter dat hij tegen morgen de nodige vooruitgang kan boeken. Aan een voorspelling voor de eerste kwalificatie van het nieuwe F1-seizoen durft hij zich echter niet te wagen.

Vandoorne reed tijdens de eerste oefensessie de traagste tijd. Met een tijd van 1:28.695 was hij meer dan vier seconden trager dan Hamilton. Tijdens de tweede oefensessie verbeterde Vandoorne zijn besttijd tot 1:26.608, goed voor een zeventiende tijd en zo'n drie seconden trager dan Hamilton.

Dat het een moeilijk seizoensbegin zou worden werd al duidelijk tijdens de wintertests en de rondetijden die werden gereden tijdens de eerste twee oefensessies maakten dat nogmaals pijnlijk duidelijk. McLaren verloor bovendien ook nog eens kostbare tijd door gesleutel aan de bolides. Alonso en Vandoorne zijn momenteel ook overduidelijk te traag om aanspraak te maken op een plaats in de top tien, de posities waaraan tijdens de race punten worden toegekend.

Volgens Vandoorne zijn rondetijden momenteel echter niet belangrijk. Het was vandaag immers vooral belangrijk om kilometers te maken.

"Het gevoel in de wagen was oké vandaag," blikt Vandoorne terug op de eerste twee oefensessies. "Ik verloor uiteraard wat tijd tijdens de eerste oefensessie maar op het vlak van kilometers rijden kenden we een goede tweede oefensessie. Ronden rijden was het belangrijkste voor ons vandaag. Ik wenste enkele rondetijden te rijden, enkele langere runs te doen en het pakket van de wagen waarover we beschikken iets beter begrijpen."

"Het is erg moeilijk om te voorspellen waar we ons morgen zullen kwalificeren. Ik kijk momenteel niet naar de rondetijden. Alles draait voor mij veel meer rond het gevoel dat ik in de wagen heb. Tijdens iedere ronde die ik met de wagen rij vind ik nog wat tijd zodat ik sneller kan gaan. Ik voel me comfortabeler in de wagen en ik ben tevreden dat de wijzigingen in de afstelling de juiste richting uitgaan."

"Ik kon me aanzienlijk verbeteren tussen de eerste en tweede oefensessie en hopelijk kan ik morgen opnieuw een stap vooruit zetten," besluit Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: