België krijgt 40 Burger King’s, maar Quick blijft
Er komen 30 tot 40 Burger King’s in ons land. Foto: AP

De komende jaren zullen er in ons land ‘30 à 40’ Burger King-restaurants komen. Quick blijft intussen bestaan.

Deze zomer opent in België de eerste vestiging van Burger King. En dat is maar het eerste filiaal in een lange rij. Dat stelt Kevin Derycke, ceo van Burger Brands Belgium in een interview in Le Soir. ‘Er komen de volgende jaren 30 a 40 nieuwe restaurants bij’, klinkt het.

Opmerkelijk is dat het om nieuwe restaurants gaat. Want toen de investeringsmaatschappij Kharis Capital, licentiehouder van Burger King, de Belgische Quick-restaurants overnam zag het ernaar uit dat Quick gaandeweg uit het straatbeeld zou verdwijnen. Het zouden Burger King’s worden.

Maar dat zal dus niet gebeuren. ‘We hebben het merk Quick nooit willen schrappen, maar we willen het verder ontwikkelen’, zegt Derycke. Volgens hem is het mogelijk dat enkele Quick-restaurants Burger Kings zullen worden, maar dat zal een kleine minderheid zijn. Alle restaurants converteren zou bovendien lastig zijn, want 80 procent van de honderd Quick-restaurants worden uitgebaat door zelfstandige filiaalhouders. ‘We gaan niemand verplichten om te veranderen’, klinkt het. ‘Giant en Whopper (de signature burgers van Quick en Burger King, red.) zullen heel lang naast elkaar bestaan’, klinkt het. ‘Quick gaat een mooie periode tegemoet.’

Dit jaar moeten er in België al 5 tot 7 Burger Kings openen. De komende jaren wordt dat tempo opgevoerd. In 2017 moet dat leiden tot 300 à 350 nieuwe jobs, en nog eens 400 à 450 het jaar nadien.

Nog volgens Derycke in Le Soir zullen Burger Kings voornamelijk in de grotere steden verschijnen. ‘Daar heb je ook toeristen die Quick niet kennen.’ Burger King richt zich daarbij op een jongere doelgroep (15 tot 25-jarigen) dan Quick (25 tot 30-jarigen en gezinnen). Burger King, dat zijn hamburger grilt, zal daarbij ook iets hoger in de markt worden gepositioneerd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig