Vier mogelijke namen voor fusiegemeente van Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode
Foto: Dick Demey

Oudsbergen, Donderslag, Oudsberg of Broekstede, welke van deze vier mogelijkheden wordt de naam van de nieuwe fusiegemeente tussen Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode? Een volksjury van 46 inwoners verkoos woensdagavond de vier namen tot de beste van de 869 inzendingen. Dat laten de gemeenten weten in een persbericht.

Sinds woensdagnacht is de stemming geopend. Tot en met dinsdag 9 mei kan iedereen die op 1 januari dit jaar in Meeuwen-Gruitrode of Opglabbeek woonde en op dat moment ouder was dan 12 jaar, stemmen. De volksjury van 46 inwoners dunde de lijst van 547 inzendingen uit tot een top vier.

Iedere mogelijke naam heeft een speciale betekenis. Zo staan Oudsbergen en Oudsberg voor het natuurgebied dat aan beide gemeenten grenst. Donderslag refereert naar de oude plaatsnaam van het gebied en Broekstede verwijst naar de broeken (meren) in beide gemeenten. Stede verwijst naar meerdere woongemeenschappen samen.

Stemmen kan via www.fusiemgo.be, in de gemeentehuizen, in de bibliotheken en op een aantal activiteiten van de gemeenten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in