Dries Mertens en co. willen eind deze week uitpakken met Vlaams tegenbod op OH Leuven
Foto: BELGA

Blijft voetbalclub OH Leuven dan toch in Vlaamse handen? Nadat de club eerder bevestigde een voorakkoord te hebben met een Chinese investeringsmaatschappij, maakt belangengroep ‘OHL op Dreef’ zich sterk dat het meerdere Vlaamse ondernemers en investeerders bereid heeft gevonden te investeren in de voetbalclub. Bedoeling is de club aan Den Dreef zo in Vlaamse handen te houden. “Het bod wordt in de loop van deze week gefinaliseerd”, klinkt het in een persbericht.

Achter ‘OHL op Dreef’ gaat een groep bekende Leuvenaars schuil, met namen zoals Mike Naert van concertzaal Het Depot, OHL-coryfee Bjorn Ruytinx, styliste Lien Degol, Michael Schouwaerts van de Sportoase-groep, televisiemaker Elke Neuville, Kris Hoflack van VTM-Nieuws, reclamemaker Pieter Goiris en... Rode Duivel en Leuvenaar Dries Mertens.

Wat de groep sportlui, medici, advocaten en andere invloedrijke Leuvenaars bindt, is de liefde voor de bedreigde voetbalclub OHL. Die lijkt goed op weg om overgenomen te worden door de Chinese investeringsmaatschappij Chinese Shanghai Naisi Investment Management Center. En dat ziet ‘OHL op Dreef’ absoluut niet zitten. ”We willen een breed draagvlak creëren om een toekomst zonder buitenlandse inmenging en met een sterke lokale verankering te verzekeren”, klonk het bij de start van hun zoektocht onomwonden.

Inmiddels maakt ‘OHL op Dreef’ zich sterk de benodigde lokale ondernemers en investeerders gevonden te hebben. “Zij hebben zich principieel akkoord verklaard om samen te werken voor de overname van de club. De commitments die ons werden toegezegd garanderen de ernst van dit bod, dat in de loop van deze week wordt gefinaliseerd.”