Derde restaurant Sergio Herman meteen volgeboekt
Foto: Mijn pop-uprestaurant

Sergio Herman opent eind deze maand de deuren van AIRrepublic, zijn nieuwe restaurant in de haven van Cadzand. Reserveren kon sinds gisteren, maar de eerste maand zit het restaurant al meteen volgeboekt.

Herman kondigde eind 2015 al aan dat hij plannen smeedde om een derde restaurant te openen in de haven van Cadzand, na Pure C en The Jane. Op 31 maart kunnen de eerste gasten de voeten onder tafel bij AIRrepublic. Een zaak als hulde aan zijn vader, want veel van de gerechten die er geserveerd zullen worden, stonden ook bij hem op de kaart in het voormalige Oud Sluis.

‘Ik zal er zijn keuken en smaken serveren met nog wat extraatjes. Vis uit de oven, gegrilde kreeft, mosseltjes, een lekker stuk vlees, een mooie kip van de rotisserie. De klassieke keuken waar iedereen naar snakt, tegen een betaalbare prijs van 50 à 60 euro per menu. Pa is het waard dat ik dit doe. Hij is de grondlegger van wie ik ben’, zei Herman toen bij de aankondiging van zijn plannen.

Het strakke paviljoen waarin het restaurant huist, is het resultaat van een samenwerking tussen conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco. ‘De locatie is uitzonderlijk. Vooral vanwege het uitzicht: vanuit het restaurant en het terras kijk je op de zee en de haven, en in de verte zie je Knokke en Zeebrugge liggen’, klinkt het op Instagram

Wie de eerste maand nog wil gaan proeven bij deze ‘laagdrempelige brasserie’, aldus Herman, is er al aan voor de moeite. Wie een tafeltje probeert te boeken voor april belandt op de wachtlijst. Dan maar hopen dat u er op tijd bij bent als de reservaties openen voor mei.

 

AIRrepublic is gevestigd in het super strakke paviljoen van de nieuw aangelegde jachthaven van Cadzand-Bad, op loopafstand van Pure C en Het Strandhotel. De locatie is uitzonderlijk. Vooral vanwege het uitzicht: vanuit het restaurant en het terras kijk je op de zee en de haven, en in de verte zie je Knokke en Zeebrugge liggen. AIRrepublic wordt een laagdrempelige plek waar iedereen zich thuis voelt. Of je nou na een strandwandeling op je slippers even snel een garnalenkroketje met een glas cava wilt bestellen, of ’s avonds gesoigneerd met vrienden aan de fruit de mer wilt, het kan allemaal.’ In de keuken draait het om eenvoudige bereidingen van voornamelijk Zeeuwse producten. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken. Veel van de gerechten die bij AIRrepublic geserveerd worden hebben ooit bij Sergio’s vader op de kaart gestaan. Denk daarbij aan gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines. Voornamelijk vis en schaal- en schelpdieren dus. It goes without saying dat er uiteraard vegetarische gerechten worden geserveerd en de vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het allerbeste wat slager @dierendonck voor ons zal selecteren! #AIRrepublic #restaurant #terrace #cafe #cadzandbad #harbour

A post shared by AIRrepublic (@airrepublic) on