Nieuwe pionnen, andere winnaars?
Foto: Hasbro International

Monopoly heeft al meerdere vriendschappen grondig de war in gestuurd. Toch blijkt dit spel nog steeds fans te hebben. En deze hebben van zich laten horen, want ze verkozen massaal de nieuwe pionnen.

Het is zover, Monopoly krijgt een update. Er werd een wereldwijde stemcampagne opgezet om nieuwe pionnetjes in het spel te brengen. De fans mochten acht pionnen kiezen uit 64 mogelijkheden. In meer dan 150 landen werd 4,3 miljoen keer gestemd. In België en Nederland stemden 200.000 mensen op hun favoriete pion.

Dit zijn de pionnen

Hondje Scottie draait al mee sinds de jaren ‘50. Hij is nog steeds de te kloppen nummer één: 4,3 miljoen fans stemden Scottie naar de eerste plaats. Ook de Kat, het Marineschip, de Roadster en de Hoge Hoed zijn gespaard gebleven, maar de iconische vingerhoed, de schoen en de kruiwagen mogen helaas niet meer meedoen.

Deze pionnen moesten namelijk de duimen leggen tegen drie uitdagers. Pion T. rex veroverde in sneltempo een hoge plaats in de rangschikking, en eindigde op een comfortabele tweede plaats. Ook het badeendje en de pinguïn mogen langs start passeren. Zij veroverden in de verkiezing een vijfde en zevende plaats.