‘Beslissers bij ING hebben empathie van diepvrieskist’
Foto: BELGA

Er is in Nederland ophef ontstaan over de salarisverhoging van topman Ralph Hamers. De vakbonden zijn tegen, het bestuur wil hem nog méér geven.

Ralph Hamers, topman van ING, zorgde gisteren voor ophef in Nederland. In een jaar waarin hij bij de bankreus 7.000 ontslagen aankondigde (waarvan 3.500 in België) ziet Hamers zijn basisloon van met 2 procent stijgen tot 1,63 miljoen euro. En zijn variabel loon met liefst 8 procent tot 316.000 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van ING.

Geen empathie

‘Te veel’, vindt de Nederlandse vakbond FNV Bondgenoten, zeker gezien de zware reorganisatie waarin de Nederlandse bankreus zit. ‘De beslissers bij ING hebben de empathie van een diepvrieskist’, klinkt het scherp. Waarmee er impliciet wordt verwezen naar een omstreden uitspraak van Hamers bij de aankondiging van de personeelsafslanking: ‘Je moet het dak repareren als de zon schijnt’.

‘Te weinig’, vinden de bestuurders. Het basisloon van Hamers ligt wel boven de Europese mediaan - de bank vergelijkt zich op dat vlak met een groep van vijftig Europese ondernemingen in de Euro Stoxx 50 - maar zijn variabel ligt er ruim onder.

Bestuur wil méér loon

‘Dat blijft zorgelijk’, schrijven de commissarissen van ING in het remuneratieverslag. ING wil het verschil in totale compensatie terugbrengen. ‘Bij het vaststellen van de remuneratie van het bestuur is de raad van commissarissen van ING zich bewust van het publieke debat over dit onderwerp en streeft het naar een balans tussen de belangen van alle stakeholders’, klinkt het.

Benieuwd welke positie ex-premier Jan-Peter Balkenende, bij consultant E&Y als adviseur jarenlang gespecialiseerd in corporate responsability en duurzaamheid, in deze delicate discussie zal innemen. Samen met Hans Wijers, ex-minister van economie en ceo van Akzo Nobel, zal hij op de aandeelhoudersvergadering van 8 mei voorgesteld worden als nieuwe bestuurder bij ING