Topmodel heeft eerste fictieboek klaar
Foto: AFP

Haar collega’s houden het eerder bij een eigen kookboek, maar bij het literaire debuut van het Britse topmodel Cara Delevingne mochten er wel wat meer woorden aan te pas komen. Haar eerste boek verschijnt in oktober.

Cara Delevingne is niet in een hokje te plaatsen. Nadat de 24-jarige Britse zich in geen tijd naar de top van de modellenwereld had opgewerkt, probeerde ze het als actrice en binnenkort kan ze ook auteur toevoegen aan haar cv.

Met haar eerste boek ‘Mirror, mirror’ mikt ze op een publiek van jongvolwassenen. Zelf omschrijft ze het verhaal als een coming of age waarin identiteit, seksualiteit, verraad en vriendschap aan bod komen.

‘Het hele ontstaansproces van dit boek was levensveranderend en ik kan niet wachten om het met iedereen te delen’, schrijft ze bij de foto op Instagram. Delevingne, die als 15-jarige zelf met een depressie kampte, hoopt dat haar boek iedereen aan het praten krijgt over hun ervaringen als tiener die een impact hadden op hun verdere leven.

Delevingne schreef het boek overigens niet alleen, maar kreeg daarvoor hulp van de Britse auteurs Rowan Coleman en Caroline Upcher. ‘Mirror, mirror’ wordt uitgegeven bij Trapeze en verschijnt op 5 oktober.