Politica trekt ten strijde tegen ‘mannelijke abortus’
Foto: BELGA

Democrate Jessica Farrar wil de mannelijke masturbatie strafbaar maken. Ze stelt ‘elke zaadlozing buiten de vagina’ gelijk aan abortus.

Een politica in Texas heeft een opmerkelijk wetsvoorstel klaar. Democrate Jessica Farrar vindt dat, als abortus beschouwd wordt als moord op ongeboren leven, ook de mannelijke masturbatie strafbaar moet worden gesteld ter bescherming van het ongeboren leven. Ze stelt daarmee de mannelijke bemoeienis met het vrouwelijke thema abortus aan de kaak.

Farrar wil alle zaadlozingen die niet in de vagina of in een buisje in een medische instelling belanden, bestraft zien met een boete van 100 dollar.

Kritiek

Haar voorstel valt echter niet in goede aarde. Farrar is lid van het Texaanse Lagerhuis. Ze beseft dat haar wetsvoorstel geen kans op slagen heeft, maar daar is het haar ook niet om te doen. Het gaat haar om het ‘statement’.

Critici zijn niet onder de indruk. Het leven begint immers bij de conceptie, luidt hun argument. Een tegenstander vroeg zich af of ook het menstrueren van vrouwen strafbaar kan worden.