Deliveroo voor bloemen
Foto: Wildflowers & Wodka

Niets geeft ons een groter lentegevoel dat wat zonneschijn en een kleurrijk boeket bloemen. Ook daarvoor moet u niet langer de deur uit, want in navolging van de populaire Nederlandse bezorgingsdienst Bloomon zijn er ook een aantal Belgische spelers opgestaan.

Een bosje tulpen kunt u al langer bij de supermarkt of het tankstation meegraaien, maar sinds de komst van Bloomon ligt de lat ook voor een boeket bloemen net iets hoger. De Nederlandse dienst brengt al twee jaar perfect nonchalant samengestelde doch minutieus gestylede creaties bij uw thuis. Elke week, elke twee weken of elke maand, zo u wilt.

Hun originele boeketten zijn een hit op sociale media, maar dat succes heeft ervoor gezorgd dat ze niet langer het monopolie in handen hebben op de Belgische markt. In hun spoor zijn namelijk ook een aantal Belgische spelers opgestaan die uw interieur van een bloemige toets willen voorzien. We stellen ze graag aan u voor.

 

Throwback to last week's flower garland ingredients ???????? ?? #bloemonday #throwback #tbt #flowergarland

A post shared by Bloe Monday (@bloe_monday) on

BLOE MONDAY

Weinig mensen die maandag nomineren als hun favoriete dag van de week, en daar willen Nancy Reijnders en Joni Vandewalle van Bloe Monday maar al te graag verandering in brengen. Zij leveren iedere eerste maandag van de maand verse boeketjes aan huis in de buurt van Antwerpen, die ze zelf hebben samengesteld.

Net zoals bij Bloomon kan je kiezen tussen drie verschillende groottes, met een prijs tussen 15 en 25 euro. En voor wie zijn maandag extra wil opfleuren, is er zelfs de optie supreme voor 50 euro. De twee vriendinnen vrolijken desgewenst ook uw diner, receptie of feest op met hun creaties.

STUDIO BLOMMA

Spijt dat u niet in (de buurt van) Antwerpen woont? Sinds dit jaar wordt ook de regio Gent bediend met verse boeketten en groen dankzij Studio Blomma. Dat is het zijproject van Kim Lottefier, die samen met haar vriend al enkele jaren interieurs opfrist met hun schilderborstels.

Studio Blomma levert tweewekelijks, telkens op vrijdag, en je kan naast een abonnement ook kiezen voor een eenmalige levering, bijvoorbeeld om cadeau te geven of voor een evenement. Ook hier kunt u kiezen tussen drie verschillende groottes, met prijzen die variëren tussen 20 en 40 euro.

 

Een boeketje voor de paashaas #bloemenatelier #flowers #nature #interiordecor #bloemen

A post shared by Bloemenatelier (@bloemenatelier) on

BLOEMENATELIER

Bij het Bloemenatelier van Nele Claessens, dat al in 2011 de deuren opende, kunt u ter plaatse uw lievelingsbloemen uitkiezen óf zich laten verrassen door de wekelijkse levering. Claessens werkt bij voorkeur met bloemen van het seizoen en ook hier kunt u kiezen tussen drie verschillende formaten, met een prijs tussen 20 en 30 euro.

Het Bloemenatelier opereert vanuit Hove en levert in Antwerpen en de rand, ofwel op dinsdagavond, ofwel op woensdagavond. Wie niet wil of kan wachten thuis, kan zijn boeketje ook zelf ophalen in een van de geselecteerde afhaalpunten, zoals de Antwerpse foodbar Barchel, en bespaart zo op leveringskosten.

 

JA! ??????

A post shared by ?????????? (@wildflowers_and_wodka) on

WILDFLOWERS & WODKA

Ook bij Loes van Look startte bloemschikken als een hobby en is het intussen uitgegroeid tot een ambitieus project. Ze koos met Valentijn een mooie dag uit om haar bloemenbezorgingsdienst Wildflowers & Wodka te lanceren, al werkt deze jongste speler in het bloemenveld voorlopig enkel op bestelling en afhaling.

Het tweede gedeelte van de naam van haar zaak is dan weer een verwijzing naar de workshops die ze organiseert bij haar thuis, en daarnaast verzorgt Loes ook stylings. Met de glazen serre bovenop haar appartement kon ze zich alvast geen betere omgeving inbeelden voor haar bloemenatelier.