Leider Dragons heeft op de 16de speeldag in de Audi Hockey League Daring met 0-7 verpletterd. Het nummer zes in de stand had in de heenronde voor een verrassing gezorgd door met 1-3 te gaan winnen in Brasschaat, maar dat zat er zondag niet in.

De landskampioen leidde bij de rust al met 0-3 dankzij twee treffers van Florent Van Aubel en een goal van Thomas Briels. In het derde kwart maakten Thomas Verheijen (2x), Henri Raes en Jeffrey Thys de vernedering compleet voor Daring.

De Waterloo Ducks (35 ptn) blijven tweede in de stand, op één punt van Dragons (36 ptn), na een logische 5-2 zege tegen Antwerp. Red Lion Gauthier Boccard lukte een hattrick.

Racing, derde met 33 punten, ziet de top twee uitlopen na een 3-3 gelijkspel bij Leuven. De club uit Ukkel liet zich de zege ontglippen op twee minuten van het einde. Tom Boon en co. blijven echter goed geplaatst voor deelname aan de play-offs. Racing heeft twee punten voorsprong op Herakles, met 4-1 te sterk voor Braxgata, en telt zes punten meer dan Léopold (0-4 zege bij Wellington). Léopold is vijfde, een plek die geen recht geeft op deelname aan de play-offs.

In het laatste duel van de dag versloeg Beerschot Orée met 3-0.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in