Frédéric Caudron (UMB-2) en Roland Forthomme (UMB-20) zijn er zondag in het Duitse Viersen niet in geslaagd België een vijfde keer op de erelijst van het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams te plaatsen. In de finale moesten ze met 40-34 de duimen leggen voor Choi Sung-Won (UMB-18) en Kim Jae Guen (UMB-39), die Zuid-Korea zo de eerste wereldtitel bezorgden.

Eerder op de dag hadden Caudron en Forthomme in de halve finales de Nederlandse titelverdedigers Dick Jaspers (UMB-1) en Jean van Erp (UMB-199) met 40-30 uitgeschakeld. Choi en Kim plaatsen zich voor de finale door de Fransen Jérôme Barbeillon (UMB-28) en Cédric Melnytshenko (UMB-142) eveneens met 40-30 te verslaan.

Van 2012 tot 2015 won Caudron het kampioenschap vier keer op rij. Dat aan de zijde van Eddy Merckx (UMB-7). In 2004 was hij met Peter De Backer al eens runner-up. Forthomme was in 2009 met Merckx verliezend finalist. Het toernooi werd dit jaar voor het eerst volgens het Scotch Double gespeeld. In dat systeem spelen de duo’s slechts één partij, waarin ze om beurt aan zet komen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in