Antwerpse Havenhuis krijgt ruim 10.000 lopers over de vloer
Foto: Katrijn Van Giel

Ruim 10.000 sportievelingen hebben zondag hun loopschoenen aangetrokken om deel te nemen aan de vijfde editie van de Antwerp Urban Trail, een loopevenement langsheen of door historische gebouwen, parken en unieke locaties in de Scheldestad. Grootste nieuwkomer dit jaar was het Havenhuis. Het 10 kilometer lange parcours werd voor het eerst ook opengesteld voor een 1.000-tal wandelaars.

De deelnemers startten tussen 9.00 uur en 12.00 uur in verschillende golven met een interval van twintig minuten, zodat ze op de soms smalle passages niet dienden aan te schuiven. Het parcours werd van 8.30 uur tot 14.30 uur verkeersvrij gehouden door de politie.

De lopers en wandelaars doorkruisten onder meer de redactieruimte van de regionale tv-zender ATV, café Pelikaan, ‘t Schoon Verdiep van het stadhuis, jeugdherberg Pulcinella, het Felix Pakhuis, Studio Herman Teirlinck en de Holiday Inn. Dé toplocatie was echter het Havenhuis. Alle deelnemers werden aan de finish getrakteerd op een ontbijt.

‘Alles is vlot verlopen. Er werd geen enkel ernstig letsel vastgesteld en ik heb vooral veel blije gezichten gezien op deze eerste lentedag’, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports. Onder de deelnemers ook bekende koppen als komiek Geert Hoste, sportjournalist Filip Joos en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Die laatste legde zelfs drie rondjes af, dus 30 kilometer in totaal, als voorbereiding op de Antwerp 10 Miles & Marathon van volgende maand.

De deelnemers konden ook dit jaar Plan België ondersteunen door 5 euro extra te doneren bij de inschrijving. Er werd zo meer dan 7.000 euro ingezameld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in