Tottenham plaatst zich met gemak voor halve finale FA Cup, maar verliest Kane én Dembele
Harry Kane verlaat geblesseerd het veld met het kopje naar beneden. Foto: Photo News

Tottenham Hotspur heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale in de Fa Cup. Tegen derdeklasser Milwall won de Londense club met 6-0 na een hattrick van Son en doelpunten van Eriksen, Alli en Janssen. Alderweireld en Vertonghen stonden in de basis bij Tottenham, Dembele moest net voor de wedstrijd geblesseerd afhaken. Na tien minuten spelen viel ook topschutter Harry Kane uit. De ernst van beide blessures is nog niet gekend.

Tottenham zag Harry Kane na minder dan tien minuten uitvallen met een enkelblessure. Coach Mauricio Pochettino wil verder onderzoek afwachten, maar vreest dat de topschutter van de Spurs enkele wedstrijden out zal zijn.

“We moeten de verdere onderzoeken van zijn enkel afwachten. Hij blesseerde zich aan dezelfde enkel als tijdens de match tegen Sunderland, de blessure ziet er gelijkaardig uit. We proberen positief te zijn en we hopen dat de blessure meevalt”, zei Pochettino na de wedstrijd.

In het begin van het seizoen stond Kane zeven weken aan de kant, nadat hij in de thuismatch tegen Sunderland in september zijn enkel had omgeslagen. Tottenham bezet de tweede plaats in de Premier League op tien punten van leider Chelsea. Kane was dit seizoen al goed voor 19 doelpunten in 22 competitieduels.