REACTIES. Desillusie bij Mechelen, Westerlo blijft gefrustreerd achter
Foto: Photo News

KV Mechelen leek klaar om Play-off 1 te spelen, maar op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie verloor het bij Gent. Daardoor valt het uit de top zes. De ontgoocheling is groot. In ’t Kuipje waren er geen blije gezichten te zien. Westerlo degradeert, Genk moet naar Play-off 2.

Tim Matthys was uiteraard zwaar ontgoocheld, nadat Malinwa veroordeeld werd tot Play-off 2. “We verdienden het wel, maar de kwalificatie hier komen halen is moeilijk. Dat wisten we op voorhand en we hadden vandaag geen verhaal. Gent was sterk,we verdienden niet meer. We wisten dat we onder druk kwamen staan en het was moeilijk voetballen. Na het eerste halfuur ging het minder en hadden we veel fouten nodig. Dat was niet de bedoeling, maar we zichten een manier om punten te pakken. Strijden voor de top zes is ook nieuwe ervaring voor ons. We wilden er eindelijk bijzijn, maar het zal voor volgend seizoen zijn. We hebben een goede kern, dat is belangrijk.

REACTIES. Desillusie bij Mechelen, Westerlo blijft gefrustreerd achter
Foto: BELGA

Trainer Ferrera is van mening dat de wedstrijd op Gent niet de doodsteek was voor zijn ploeg. “Het missen van Play-Off 1 is pijnlijker dan vorig jaar. We hebben een paar speeldagen bij de eerste zes gestaan. Maar we wisten dat we een moeilijke kalender hadden op het einde. Toch hebben we tien op twaalf gehaald. Neen, het is vroeger misgelopen. Soms hebben we een puntje laten liggen. Met 2 punten meer staan we bij de eerste zes. Wat ik wil zeggen: het is niet vandaag dat we Play-Off zijn misgelopen. We hebben goed gespeeld en hebben ons niet belachelijk gemaakt. Gent was gewoon de betere ploeg vandaag.”

Stuivenberg: “Onderweg te veel punten laten liggen”

REACTIES. Desillusie bij Mechelen, Westerlo blijft gefrustreerd achter
Foto: JEFFREY GAENS

Genk mist Play-off 1 ook, hoewel het vlot won van Westerlo. Stuivenberg was dan ook licht ontgoocheld, maar kon het relativeren. “Er heerst ontgoocheling, maar we wisten dat het een kleine kans was. Ik wilde gewoon geen spijt achteraf, dat hadden we op voorhand afgesproken. We speelden sterk, maar het mocht niet zijn. Er heerst geen twijfel over het feit dat we erbij horen, maar jammer genoeg hebben we te weinig punten. Je moet het onderweg verdienen, daar hebben we te veel punten verloren.”

Westerlo: “Dit is verschrikkelijk”

Bij Westerlo kwam de klap hard aan. Het seizoen zit erop, de Kempenaars degraderen. “Dit is verschrikkelijk, een echt klotegevoel”, aldus Heylen. “We hebben het op een stomme manier weggegeven. Ik heb hier geen woorden voor. We hebben genoeg kansen gehad om ons al voor vandaag te redden. Die hebben we niet afgemaakt en dat is ons duur komen te staan.”

REACTIES. Desillusie bij Mechelen, Westerlo blijft gefrustreerd achter
Heylen kan het niet geloven. Foto: BELGA

Ook trainer Matthijsen weet dat Westerlo het in de voorbije weken heeft laten liggen. “Genk in deze vorm en met deze grinta is simpelweg een maat te groot voor ons. Vandaag hadden we geen verhaal tegen hen, we kwamen gewoon tekort. Waar het is fout gelopen? Niet in deze match, maar er zijn eerder een paar momenten geweest waarop het is fout gelopen. En iedereen kent die. Het behoud moest al eerder zeker zijn. Maar ik verwijt mijn spelers niets. Ik weet hoeveel ze ervoor gedaan hebben in moeilijke omstandigheden. Het behoud was uiteindelijk nog dichtbij, maar dat maakt het nog des te pijnlijker.

REACTIES. Desillusie bij Mechelen, Westerlo blijft gefrustreerd achter
Foto: Photo News