’s Werelds nummer 1 Murray verrassend uitgeschakeld in Indian Wells
Foto: AFP

Andy Murray heeft bijzonder weinig plezier beleefd aan het prestigieuze ATP-toernooi van het Amerikaanse Indian Wells (hard/6.993.450 dollar). De Schotse nummer één van de wereld was als topreekshoofd vrij in de eerste ronde van het BNP Paribas Open en ging een ronde later meteen erg verrassend onderuit. Hij verloor zaterdag in twee sets van ‘s werelds nummer 129, de Canadees Vasek Pospisil. De setstanden waren 6-4 en 7-6 (7/5).

’s Werelds nummer 1 Murray verrassend uitgeschakeld in Indian Wells
Vasek Pospisil stuntte. Foto: AFP

Murray was nochtans vol vertrouwen naar Indian Wells afgereisd, een week eerder had hij in Dubai immers zijn eerste ATP-titel van het jaar veroverd. Tegen kwalificatiespeler Pospisil, van wie hij in vier voorgaande confrontaties nog nooit één set van verloren had, liep het echter niet goed. De Canadees verzilverde zijn vijfde matchbal, pakte zijn mooiste zege uit zijn carrière en mag in de derde ronde de baan op tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP 106).

De 29-jarige Murray kon het BNP Paribas Open, een van de grootste toernooien op het circuit, nog nooit winnen en strandde vorig jaar nog in de derde ronde. Begin dit jaar leed hij ook op de Australian Open al een erg pijnlijke nederlaag, hij verloor toen in de achtste finales van de Duitser Mischa Zverev.