Meeke vergroot voorsprong op Ogier, Neuville blijft derde in Mexico
Meeke staat aan kop in Mexico. Foto: AFP

De Noord-Ier Kris Meeke (Citroën) heeft zijn leiderspositie op de derde dag van de Rally van Mexico verstevigd. De Fransman Sebastien Ogier (M-Sport/Ford) staat tweede, gevolgd door de Belg Thierry Neuville.

Na de ES 17, heeft Meeke een voorsprong van 30 seconden en 9/10de op viervoudig wereldkampioen Ogier, terwijl dat vrijdagavond nog 20 seconden en 9/10de waren.

Nadat hij in de twee eerste wedstrijden van het seizoen twee keer van de weg raakte (in Monte-Carlo en Zweden), zit de Brit nu in de ideale positie om Citroën de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen.

Neuville: "Mecaniciens leverden fantastisch werk"

Neuville won zaterdagochtend één rit maar zijn kansen om voor de overwinning te strijden kregen in de namiddag een flinke knauw toen de Belg de verkeerde banden koos. De Luikenaar hoopte op regen en koos voor zachte rubbers. De regen bleef uit, Neuville behield wel zijn derde plaats maar is uitgeteld voor de zege.

"Ik wil allereerst mijn team en de mecaniciens bedanken omdat ze fantastisch werk hebben afgeleverd om de wagen klaar te krijgen en het probleem te traceren", reageerde hij. "De wagen was uitstekend. Met nog twee ritten te rijden sta ik nog steeds op het podium. Vandaag waren onze nota's soms iets te traag, op andere plaatsen waren ze dan misschien iets te optimistisch. De bandenkeuze deze namiddag was misschien niet ideaal maar we zijn erin geslaagd om onze derde plaats te behouden. Het doel op zondag is om tijdens de powerstage nog wat extra punten te scoren."