Met vijf overwinningen uit acht wedstrijden hebben de Belgische junioren op de tweede dag van het EK snooker U21 een vrij goed resultaat neergezet in het Cypriotische Nicosia.

De 15-jarige Sybren Sokolowsky won zijn tweede wedstrijd met 3-0 van de 17-jarige Roemeen Tudor Popescu. Met twee overwinningen en nog twee wedstrijden te spelen is de Limburger vrijwel zeker van een plaats op de hoofdtabel. Kobe Vanoppen, die drie wedstrijden moest afwerken, verloor de eerste twee partijen. Zo kreeg de 17-jarige een 3-1 nederlaag te verwerken van de 19-jarige Duitser Simon Lichtenberg, waarna hij ook nog een 3-0 nederlaag kreeg aangesmeerd van de 18-jarige Welshman Tyler Rees. In zijn derde wedstrijd nam hij vlot de maat van de 14-jarige Fin Eelis Lappalaien.

Wesley Pelgrims zette in zijn eerste wedstrijd de 20-jarige Welshman Ben Fortey met 3-0 aan de kant, maar even later moest hij in de 14-jarige Oekraïner Iulian Boiko met 3-0 zijn meerdere erkennen. Brent Geentjes, die zijn eerste wedstrijd verloor, zette na een remonte de 13-jarige Hongaar Attila Horvath met 3-2 opzij. De 18-jarige Jesse Schelfhout won dankzij een sterk laatste frame met 3-2 van de Roemeen Matei Rosca.

Uitslagen voorronde:

Groep B:

Simon Lichtenberg (Dui) - Kobe Vanoppen (Bel) 3-1

Tyler Rees (Wal) - Kobe Vanoppen (Bel) 3-0

Kobe Vanoppen (Bel) - Eelis Lappalainen (Fin) 3-0

Groep L:

Wesley Pelgrims (Bel) - Ben Fortey (Wal) 3-0

Iulian Boiko (Oek) - Wesley Pelgrims (Bel) 3-0

Groep M:

Brent Geentjes (Bel) - Attila Horváth (Hon) 3-2

Groep P:

Sybren Sokolowsky (Bel) - Tudor Popescu (Roe) 3-0

Groep T:

Jesse Schelfhaut (Bel) - Matei Rosca (Roe) 3-2