Kim Huybrechts mist unieke kans om Van Gerwen een hak te zetten
Kim Huybrechts Foto: Photo News

Kim Huybrechts is er net niet in geslaagd om te stunten tegen Michael van Gerwen op de zesde speeldag in de Premier League darts in het Schotse Glasgow.

In een hoogstaande wedstrijd wonnen beide spelers drie legs. Huybrechts (PDC 12) wierp op dat moment een gemiddelde van 110 per drie darts. Van Gerwen, ‘s wereld nummer één, kwam uit op 117 per drie darts. De regerende wereldkampioen brak in de zevende leg, dankzij twee 180 maximum worpen en een 12-darter, door de darts van 31-jarige Antwerpenaar. Huybrechts wierp echter in de volgende leg ook een 12-darter waarmee de bordjes opnieuw gelijk hingen.

De Belgische nummer één nam een 5-4 voorsprong, waarmee hij op één leg van een puntendeling kwam. Van Gerwen, die vorige week aan de kant stond met een rugblessure, stelde gelijk. In de elfde leg liet Huybrechts een unieke kans liggen. Zo miste hij twee keer dubbel acht en twee keer dubbel vier. Van Gerwen prikte 80 weg en nam een 6-5 voorsprong.

De 27-jarige uit Vlijmen startte in de twaalfde leg met een 180 maximum en wierp dubbel zestien voor een 7-5 overwinning. De regerende Premier League-kampioen wierp een gemiddelde van 106.30 per drie darts en was met 43.75% bij het uitwerpen beter dan Huybrechts die 26.32% noteerde en een gemiddelde neerzette van 101.72 per drie darts.

Door de nederlaag staat Huybrechts op de negende plaats in het klassement. Huybrechts moet in zijn volgende drie wedstrijden absoluut punten scoren om door te stoten in de tweede fase van de Premier League, waar enkel de top-8 aan mag deelnemen.