Mark Zuckerberg wordt voor de tweede keer vader
Archiefbeeld: Mark Zuckerberg en Priscilla CHan met hun dochter Max Foto: REUTERS

Mark Zuckerberg, ceo van het miljardenbedrijf Facebook, en zijn vrouw Priscilla Chan, verwachten een tweede kindje - opnieuw een dochtertje.

Zuckerberg, 32, zegt in een Facebookpost dat hij niet zeker wist of hij en zijn vrouw nog een tweede kindje konden krijgen na de moeilijke zwangerschap. 'Toen Priscilla en ik ontdekten dat ze opnieuw zwanger was, hoopten we vooral dat het kind gezond was', schrijft Zuckerberg.

‘Ik kan me geen mooier cadeau inbeelden dan een zus hebben. Ik ben zo blij dat Max en ons nieuwe kind elkaar zullen hebben’, schreef Zuckerberg, die zelf met drie zussen opgroeide. ‘Ik heb van mijn zussen geleerd om te leren van slimme, sterke vrouwen. Ze waren niet gewoon mijn zussen, ze waren een van m’n beste vrienden.’

Ouderschapsverlof

Facebook-topman Mark Zuckerberg werd voor het eerst vader eind 2015. Van zodra hun eerste dochter het levenslicht zag, nam hij twee maanden ouderschapsverlof. Daarmee nam Zuckerberg slechts de helft op van de periode waar iedere werknemer bij Facebook recht op heeft.

‘Dit is een heel persoonlijke beslissing’, schreef Zuckerberg toen op zijn Facebook-pagina, waar hij miljoenen volgers heeft. ‘Studies tonen aan dat pasgeboren baby’s en de families beter af zijn bij ouders die tijd vrij maken voor het gezin.’