AA Gent begint met twee spitsen en 17-jarige debutant in achtste finale tegen Genk
Foto: Isosport

Racing Genk start donderdagavond met dezelfde elf die afgelopen zaterdag landskampioen Club Brugge versloegen (2-1). Hein Vanhaezebrouck verrast met twee diepe spitsen in de basis. Zowel Kalifa Coulibaly als Jérémy Perbet staan aan de aftrap. Ook de 17-jarige Louis Verstraete mag aan de match beginnen. Het is voor Verstraete de eerste keer dat hij mag starten.

Zonder sterkhouders Renato Neto, Danijel Milicevic (beiden geblesseerd), Brecht Dejaegere, Nana Asare en Moses Simon (allen half fit op de bank) was het improviseren voor Hein Vanhaezebrouck. Hij toverde een 3-5-2, met Perbet en Coulibaly samen in de spits, uit zijn hoed. Op het middenveld krijgt krachtpatser Anderson Esiti het gezelschap van de nauwelijks 17-jarige Louis Verstraete.

Racing Genk heeft minder blessureperikelen en kan op dezelfde elf rekenen, die zondag Club Brugge in eigen huis klopten. Dat wil zeggen dat de Nederlander Jean-Paul Boëtius opnieuw op een basisplaats mag rekenen. Leandro Trossard, die twijfelachtig was, start op de bank.

Opstellingen:

AA Gent: Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Kalu, Esiti, Verstraete, Matton, Saief, Perbet, Coulibaly

Racing Genk: Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Boëtius, Samatta, Schrijvers