TV-TIPS. Mysterie, koers en seks zonder gedoe
‘The imposter’ roept genoeg vragen op om nog vijf films mee te vullen. Foto: rr

Aan iedereen die geen zin heeft in een Belgisch onderonsje in de Europa League: er is genoeg ander vertier op tv. Geniet van de kunde van productiehuis Woestijnvis, een ongelofelijk mysterie of een inkijk in een buitenlandse gevangenis. Mocht dit alles u niet interesseren, dan is er nog altijd een luchtige ‘romcom’ over seksbuddy’s.

1 ALLES VOOR DE KOERS

Eén 20.40-21.20 uur

De laatste aflevering van deze vijfdelige docureeks over de wielerploeg Etixx-Quick Step speelt zich grotendeels af in Qatar. Productiehuis Woestijnvis toont opnieuw dat het echt een verschil kan maken. De tv-ploeg volgde de wielrenners een jaar lang. Uit deze reeks spreken wederzijds respect, secuur selecteren en monteren en een liefde voor het vak.

2 THE IMPOSTER

NPO 2 23.40-1.15 uur

In juni 1994 verdween Nicholas Barclay, een jongen uit Texas. Drie jaar later werd hij in Spanje teruggevonden. Maar de man in kwestie blijkt Nicholas Barclay niet te zijn. De vragen die deze film oproept, zijn genoeg om nog vijf films of documentaires mee te maken.

3 ALLOO IN DE BUITENLANDSE GEVANGENIS

VTM 21.50-23.05 uur

Aan het begin van het tweede seizoen van deze ­docureeks ontmoet Luk Alloo Roeland, een Vlaming die in een Braziliaanse gevangenis zit voor het plegen van een seksdelict. Hij werd veroordeeld tot 120 jaar cel.

4 FRIENDS WITH BENEFITS

Vijf 20.35-22.40 uur

Romantische komedie met Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson en Jenna Elfman.

Dylan heeft het gehad met relaties en Jamie gelooft niet meer in Hollywoodclichés over de liefde. Wanneer ze vrienden worden en merken dat ze zich beiden tot elkaar aangetrokken voelen, besluiten ze om iets nieuws te proberen: ze worden seksbuddy’s. Geen emoties, geen gedoe, alleen seks.