Seppe Smits en Sebbe De Buck plaatsen zich voor finale slopestyle op WK snowboard
Foto: BELGA

Seppe Smits en Sebbe De Buck hebben zich donderdag op het WK snowboarden in het Spaanse Sierra Nevada-gebergte geplaatst voor de finale van de slopestyle. Opkomend talent en WK-debutant Stef Vandeweyer overleefde de kwalificaties niet.

In de kwalificaties mochten de snowboarders, ingedeeld in twee reeksen, twee runs neerzetten. De beste acht per reeks plaatsten zich voor de eindstrijd.

Smits, die eind januari de Wereldbekermanche slopestyle in het Italiaanse Seiser Alm won, gleed in zijn tweede run naar een score van 86.00. Daarmee werd hij derde in de eerste reeks, waarin ook De Buck en Vandeweyer aantraden. De beste run van De Buck was goed voor 74.00 en de zevende plaats. Vandeweyer moest tevreden zijn met 18.75 en werd 28e. In de kwalificaties lukte de Nieuw-Zeelander Carlos Garcia Knight, die aantrad in de tweede reeks, met 94.25 de hoogste score.

De finale van de slopestyle vindt zaterdag vanaf 12u14 plaats. Volgende week donderdag staan de kwalificaties in de competitie Big Air op het programma.