IJsland is tweede land met loonkloofwet (na België)
IJslandse vrouwen betogen voor het parlement voor gelijke rechten. Foto: AP
IJsland haalt het internationale nieuws met de claim dat het als eerste land ter wereld een wet tegen de loonkloof gaat invoeren. Maar België heeft zo’n wet al jarenlang.

De IJslandse minister voor Sociale Zaken en Gelijke Kansen, Thorsteinn Viglundsson, kondigde het initiatief aan op de internationale vrouwendag. Hij gaat bedrijven met meer dan 25 mensen in dienst verplichten om te bewijzen dat ze iedereen gelijk betalen. Er komt een Equal Pay Standard, die betrekking heeft op het beloningsbeleid en de functieclassificatie. Het land wil op die manier de loonkloof over vijf jaar gedicht hebben. De IJslandse loonkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt nu nog zo’n 14 procent op voltijdse basis.

‘We hebben al de nodige maatregelen genomen, maar de kloof wordt niet snel genoeg smaller’, zei Viglundsson. ‘Daarom moeten we radicale maatregelen nemen’.

België kent al sinds 2012 een loonkloofwet, voluit de ‘Wet ter bestrijding van de loonkloof tussen mannen en vrouwen’. De wet verplicht bedrijven om de loongegevens te publiceren, opgesplitst voor mannelijke en vrouwelijke personeelsleden. Ook verplicht de wet de sociale partners om de functieclassificatiesystemen genderneutraal te maken. Ondernemingen die meer dan vijftig werknemers tellen, moeten ook elke twee jaar een analyseverslag maken over de voortgang inzake genderneutrale beloning. En er moet een bemiddelaar komen die klachten over ongelijke beloning kan aankaarten bij de bedrijfsleiding, zodat de benadeelde dat zelf niet hoeft te doen.

België was dus vijf jaar eerder dan IJsland met een loonkloofwet. Maar de IJslanders hebben het internationale pr-bureau Burson-Marsteller ingeschakeld om de wereld vanuit Londen kond te doen van het heuglijke nieuws. Vandaar dat nieuwsorganisaties over de hele wereld er gisteren over berichtten.

De Belgische loonkloofwet wordt overigens zeer gebrekkig toegepast, stelt Vera Claes van de progressieve vrouwenbeweging Zij-Kant vast. Maar weinig bedrijven houden zich aan de verplichtingen. De bemiddelaars komen er ook nauwelijks, omdat voor deze functie geen sociale bescherming tegen ontslag voorzien is. Een correcte toepassing van de loonkloofwet is een van de eisen die Zij-Kant naar voren schuift op Equal Pay Day, volgende week dinsdag.