Brouwerij BrewDog wil 'Disneyland voor bierfanaten’ openen

De Schotse brouwerij BrewDog heeft ambitieuze plannen voor een eigen bierhotel, inclusief jacuzzi’s gevuld met bier. Een locatie hebben ze al gevonden, en de centen zijn er intussen ook, dankzij crowdfunding.

Een hotel in bierthema is geen nieuw gegeven, maar de Schotse brouwerij BrewDog wil verder gaan dan een minibar gevuld met verschillende soorten bier of kamers die werden aangekleed door een brouwerij. Zij dromen van een hotel waar alle maaltijden in bier worden bereid, ook het ontbijt, en waar zelfs bier stroomt in de jacuzzi’s.

Er is nog plaats op de site waar ze net een nieuwe brouwerij openden, in Columbus in de Amerikaanse staat Ohio, maar genoeg centen waren er in eerste instantie niet. De brouwerij lanceerde daarom vrijdag een oproep via crowdfundingsite Indiegogo en verzamelde intussen al meer dan het dubbele dan hun beoogde doel om The DogHouse te realiseren.

Wie sponsort, mag later rekenen op enkele gratis overnachtingen en bierproeverijen, en dat heeft al heel wat mensen ertoe aangezet hun portefeuille te openen. Zij zullen weliswaar nog even moeten wachten op hun verblijf in het ‘Disneyland voor bierfanaten’, want de brouwerij schat dat het hotel ergens halfweg 2018 kan openen als alles volgens plan verloopt.