Red Flames zevende in Cypriotisch oefentoernooi na zege tegen Oostenrijk
Tessa Wullaert scoorde voor de Red Flames. Foto: Photo News

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg (FIFA 25) heeft woensdag op de Cyprus Women’s Cup in Larnaca de wedstrijd voor de zevende plaats (op twaalf landen) gewonnen. De Red Flames trokken na strafschoppen (3-2) aan het langste eind tegen Oostenrijk (FIFA 24). Na de reguliere speeltijd was het 1-1.

De Belgen kwamen na 63 minuten op voorsprong via Gouden Schoen Tessa Wullaert. Maar Verena Aschouer (78.) lukte uiteindelijk nog de gelijkmaker. Strafschoppen beslisten uiteindelijk dat België zevende werd.

Het team van coach Ives Serneels sloot eerder deze week de groepsfase af met de derde plaats in poule B. De Red Flames speelden 2-2 gelijk in hun eerste wedstrijd tegen Zwitserland (FIFA 17) en wonnen hun tweede partij tegen Italië (FIFA 16) met 4-1. Op de laatste speeldag gingen ze met 4-1 onderuit tegen Noord-Korea (FIFA 10).

De Red Flames plaatsten zich vorig jaar voor het eerst voor de eindronde van het EK, dat van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsvindt in Nederland. De Flames werden ingedeeld in groep A en nemen het daarin op tegen Denemarken (FIFA 15), Noorwegen (FIFA 11) en gastland Nederland (FIFA 12).