Natuurwonder uit 'Game of Thrones' verdwijnt in woeste zee
Foto: Reuters
Rond 9.40 uur vanmorgen sloeg het noodlot toe in Malta: de Tieqa tad-Dwejra, de toeristische plaats beter bekend als 'het blauwe raam', is verdwenen in de zee.

Het was de premier van Malta, Joseph Muscat, die het nieuws via Twitter bekendmaakte. De natuurlijke rotsformatie werd als het ware opgeslokt door een woeste zee. Ze brak doormidden en zakte in. 

De toeristische trekpleister dat de bijnaam 'het blauwe raam' kreeg, bevond zich op het eiland Gozo. Een blik op het blauwe raam, met een prachtig uitzicht op het blauwe zeewater, was genoeg om de bijnaam te verklaren. 

Niet zo stevig

Al langer werd de stevigheid van de rotsformatie in vraag gesteld. In 2012 brak er een stuk van de rotsformatie af. Geologen voorspelden toen dat het blauwe raam niet langer dan 'nog enkele tientallen jaren' zou standhouden.

Sinds augustus vorig jaar mocht niemand nog op de brug lopen. Die wet werd afgedwongen door camera's, flyers en borden. Wie toch nog over de brug wou lopen, riskeerde een boete van liefst 1.500 euro.

 

Het blauwe raam was meermaals het decor voor bekende films en reeksen, waaronder ook de populaire serie Game of Thrones.