Voka en VDAB organiseren speeddating met hogeropgeleide allochtonen
Foto: Jobat.be
Op woensdag 8 maart organiseren Voka en VDAB een jobdag die zich specifiek richt op hogeropgeleide allochtonen. Het is het sluitstuk van een project van een drietal maanden. “Veel hogeropgeleiden hebben vele competenties, maar raken toch moeilijk aan het werk”, meent Tine Maes van Voka.

Op zich is het een vreemde tegenstelling. Veel West-Vlaamse ondernemingen kampen vandaag met openstaande vacatures die ze moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Hier gaat het vaak om hoogopgeleide medewerkers. Tegelijkertijd vinden heel wat hoogopgeleide allochtonen de weg niet naar die openstaande vacatures.

Het mentorproject @level2work van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en VDAB tracht hier wat aan te doen. Het ondersteunt hoogopgeleide allochtone werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. “Diverse allochtonen hebben de voorbije drie maanden een mentor gekregen die hen begeleidt in hun zoektocht” , vertelt Tine Maes, die het project coördineert. “Op de jobmarkt krijgen bedrijven de kans om de hoogopgeleide allochtone werkzoekenden te leren kennen.”

Feedback

Op woensdag 8 maart wordt het project met een jobmarkt afgesloten. Bedrijven kunnen er tijdens een ‘business speeddate’ persoonlijk kennismaken met de hoogopgeleide allochtone werkzoekenden die deelnemen aan het mentortraject. “De mentoren zullen tijdens de gesprekken ook aanwezig zijn en de allochtonen feedback geven. We organiseren op de jobdag ook break-outsessies. Hierdoor gaat het niet dus enkel om het solliciteren op zich, maar is het coaching-aspect evenzeer van tel”, klinkt het.

>

>

>