Trump haalt zwaar uit naar Democratische fractieleider
Foto: REUTERS

‘Wij zouden meteen een onderzoek moeten opstarten naar senator Schumer en zijn banden met Rusland en Poetin. Een volslagen hypocriet’. Dit heeft de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag getweet, zo meldde ABC News.

‘Wij zouden meteen een onderzoek moeten opstarten naar senator Schumer en zijn banden met Rusland en Poetin. Een volslagen hypocriet’. Dit heeft de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag getweet.

Chuck Schumer is fractieleider van de Democraten in de Senaat en heeft net als andere vooraanstaande leden van zijn partij tot het ontslag van minister van Justitie Jeff Sessions opgeroepen. Die heeft volgens hen in de Senaat gelogen over zijn contacten met Rusland tijdens de verkiezingscampagne terwijl Moskou ervan wordt verdacht zich in de recente verkiezingscampagne te hebben gemengd.

Trump voegde bij zijn tweet, op zijn zachtst gezegd vrij ongebruikelijk van inhoud vanwege een president jegens een politieke opponent, een van 2003 daterende foto toe van Schumer naast de Russische president Vladimir Poetin. Schumer reageerde bijna onmiddellijk dat hij graag 'onder ede' over de oude foto wou praten, en vroeg meteen of 'Trump en zijn team' daar ook toe bereid waren in verband met de vermeende contacten met Moskou. 

De foto van Schumer en Clinton dateert van een bezoek van de Russische president aan New York. Hij kwam er de uitbreiding van het Russische staatsbedrijf Lukoil vieren.