Belgische operatoren vliegen weer op Tunesië en dat hoeft niet veel te kosten
Foto: REUTERS

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Tunesische badsteden versoepeld - ondanks de noodtoestand die er nog steeds van kracht is - en dus kun je vanuit ons land weer naar het zonnige land vliegen. En dat hoeft niet eens veel te kosten.

Tot 2015 was Tunesië het op drie na meest populaire land bij touroperator TUI. Belgen reisden graag naar de zonnige badplaats, maar dat veranderde op 26 juni 2015. Bij een aanslag op het strand van Sousse werden 39 mensen gedood, minstens evenveel anderen liepen verwondingen op.

Die daad van terrorisme zadelde Tunesië van de ene dag op de andere op met een gigantisch probleem. Heel wat landen, waaronder het onze, veranderden het reisadvies. Gevolg: het toerisme kende er een spectaculaire terugval.

Belgische operatoren vliegen weer op Tunesië en dat hoeft niet veel te kosten
Foto: REUTERS

Maar het ergste is nu voorbij, staat te lezen op de website van Buitenlandse Zaken. De noodtoestand werd verlengd en de terreurdreiging blijft acuut, maar elke reiziger dient de risico’s voor zichzelf af te wegen. ‘Mits de nodige waakzaamheid kan men de hoofdstad Tunis en de plaatsen langs de kustlijn Mahdia-Monastir-Sousse-Hammamet-Nabeul-Tunis-Bizerte bezoeken. Het is ten stelligste aanbevolen een verblijfplaats te kiezen die de nodige maatregelen voorziet voor de veiligheid van de klanten.’

‘Vermijd nachtelijke verplaatsingen buiten de hotels naar uitgaansgelegenheden en buiten de hoofdwegen. Op ieder moment kunnen de Tunesische autoriteiten versterkte veiligheidsmaatregelen (zoals controles of wegversperringen) nemen. Volg de aanwijzingen van de veiligheidsdiensten strikt op. Niet-essentiële reizen naar andere delen van het Tunesische grondgebied worden afgeraden.’

Koopjes

Belgische operatoren vliegen weer op Tunesië en dat hoeft niet veel te kosten
Foto: REUTERS

De touroperatoren reageren verheugd op de verandering van het reisadvies en bieden binnenkort weer vakanties aan in Tunesië. En er is meer goed nieuws, zegt Piet Demeyere van TUI. ‘De toeristische sector in Tunesië levert bijzondere inspanningen om de toeristen opnieuw op hun stranden te kunnen verwelkomen. Die komen bovenop de herlanceringskortingen, waardoor reizen naar Tunesië tot de helft goedkoper is dan vroeger.’ Vanaf dit weekend zijn reizen naar Tunesië - aan de aangekondigde lagere prijs - te boeken bij TUI.

Ook Neckermann vliegt opnieuw naar het zonnige land en ook daar zijn geweldige koopjes te doen. Een blik op de website leert ons al dat u er best snel bij bent. In de aanbiedingen: 7 nachten all-inclusive in vier- en vijfsterrenhotels voor minder dan 450 euro.