YouTube wordt rechtstreekse concurrent van Netflix
Foto: AFP

Internetgigant YouTube lanceert binnenkort een betalende dienst voor televisie on demand in de Verenigde Staten. Dat heeft ceo Susan Wojcicki dinsdag aangekondigd.

De streamingdienst, die de naam Youtube TV krijgt, wordt in de VS een directe concurrent voor traditionele kabeltelevisie en voor streamingplatformen als Netflix en Hulu.

YouTube TV is vooral gericht op jongeren, die de abonnementen op kabeltelevisie te duur vinden. De dienst zal de traditionele Amerikaanse televisienetwerken aanbieden, zoals CBS, NBC, ABC en Fox en verschillende sportkanalen. Tegelijkertijd kunnen gebruikers ook series en films streamen, en dat op alle mogelijke verbonden apparaten zoals tablets en smartphones.

Volgens Susan Wojcicki is de dienst er voor ‘wie wil kijken wat hij wil, wanneer hij wil, op de manier waarop hij dat wil, en zonder verplichtingen’.

De lancering van YouTube TV wordt verwacht binnen de volgende maanden. Een abonnement, dat zes gebruikers tegelijkertijd toegang geeft tot de dienst, kost 35 dollar per maand.

Op termijn moet de dienst ook in andere landen worden uitgerold, maar daarvoor is nog geen concrete tijdlijn bekendgemaakt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig