Jacht van Piqueur sterk afgeprijsd
Foto: rr

Het jacht van de gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur is twee miljoen euro goedkoper geworden. Al is het niet duidelijk of het eigenlijk wel verkocht mag worden.

De Rubeccan, het 43 meter lange jacht van ex-Optima-topman Jeroen Piqueur, wordt in Nederland te koop aangeboden voor 9,8 miljoen euro, meldt de website De Rijkste Belgen. Dat is fors minder dan enkele jaren geleden, toen er nog een prijskaartje van 11,9 miljoen euro aan hing. Volgens de verkoper kost een dergelijk schip nieuw 15 miljoen euro.

Aan de Rubeccan – een samentrekking van Piqueurs kinderen Ruben en Rebecca – zijn wel wat achterstallige onderhoudskosten. Het schip heeft vijf cabines, een sauna en jacuzzi en negen bemanningsleden. Een tocht maken met zo’n schip kost alleen al aan brandstof een klein fortuin. Het schip ligt in de Spaanse haven Altea.

Eind vorig jaar liet de Gentse onderzoeksrechter Annemie Serlippens het jacht aan de ketting leggen – voor het geval Piqueur veroordeeld zou worden. Het parket had Piqueur in september gedagvaard nadat hij de boete niet had betaald voor de regularisering van zijn in het buitenland verborgen vermogen. Via dat in het buitenland verborgen vermogen had Piqueur indertijd zijn jacht gekocht.

Door het strafrechtelijk beslag is het niet duidelijk of het schip wel verkocht mag worden.