De favoriete aandelen van Jean-Mickaël Dos Santos
Jean-Mickaël Dos Santos rr

Jean-Mickaël Dos Santos is fondsmanager van het fonds Pure Capital Fund SICAV – Pure Europe Small & Mid Cap Equities. Hij zoekt in heel Europa naar de pareltjes in de ondernemingswereld.

Plastic Omnium

Franse familieonderneming, met een marktkapitalisatie van 5 miljard euro, waarvan het merendeel van het kapitaal in handen is van de familie Burelle. De onderneming is de grootste producent van buitenuitrusting gemaakt uit kunststof voor de automobielsector en van brandstofsystemen die de auto minder schadelijk voor het leefmilieu maken. Gedreven door innovaties die als doel hebben de auto lichter, zuiniger en milieuvriendelijker te maken, neemt de onderneming een sterke positie in op markten die een zichtbare groei kennen dankzij de strakkere milieunormen en het onderzoek naar brandstofefficiëntie. Dit geeft de onderneming een goed zicht op zijn orderportefeuille, want 90% van de omzetdoelstelling voor 2020 werd reeds behaald. De beurswaardering blijft trouwens heel aantrekkelijk met een koers-winstverhouding van 12 keer de verwachte winst in 2017.

Kion Group AG

Duits concern met een beurswaarde van 6,2 miljard euro, Europese leider in heftrucks en wereldwijd de nummer twee. De heftruckbranche is een veelbelovende sector aangedreven door het onderzoek naar een steeds hogere efficiëntie binnen de logistieke branche, met onder andere de exponentiële groei van de e-commerce. Bovendien heeft Kion recent het Amerikaanse Dematic, een onderneming gespecialiseerd in automatiseringssystemen, overgenomen. Deze markt kent eveneens een sterk groeipotentieel. De waardering van Kion is nog aantrekkelijk met een koers-winstverhouding van 16 voor 2017 en een toename van de winst van om en bij de 30%.

Koenig & Bauer AG

Het bedrijf is een “zuiver” product van de Duitse Mittelstand dat zich toelegt op de productie van industriële drukpersen, o.a. in het domein van levensmiddelenverpakkingen en van bankbiljetten. Innovatie staat centraal in deze meer dan honderd jaar oude drukpersfabrikant die zich heeft kunnen losweken van de kwijnende media drukactiviteit om zich vervolgens te heroriënteren op bedrijfstakken met een sterk groeipotentieel, zoals de verpakkingssector. Deze markt groeit snel, want hoewel de “consumptie” van verpakkingen in de ontwikkelde landen momenteel ongeveer drie keer hoger ligt ten opzichte van opkomende markten, zal deze kloof in de toekomst steeds kleiner worden. Daarenboven is Koenig & Bauer sterk gefocust op industriële efficiëntie door zijn operationele marge te verbeteren en het genereren van free cash-flow op te voeren. Het bedrijf zou een rendement op de free cash-flow van 6% evenals een groei van de verkoop van om en bij de 4% per jaar moeten behalen, wat volgens ons gunstige perspectieven biedt.

Refresco

Een Nederlands toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het bottelen van frisdranken en vruchtensappen voor de huismerken van supermarkten alsook voor de grote A-merken. Refresco produceert meer dan 6,5 miljard liter en verwacht dit jaar een omzet van om en bij de 2,3 miljard euro. Uit de quasi verdubbeling van het omzetcijfer tussen 2010 en 2016, o.a. dankzij diverse overnames, blijkt duidelijk de groeigerichte filosofie van deze onderneming. Deze groei zal naar alle verwachting verder stijgen in de komende jaren. Met de recente overname van een bottelaar in de Verenigde Staten heeft Refresco een eerste stap op Amerikaanse bodem gezet. De interessante waarderingen die het bedrijf geniet, worden weerspiegeld in een KW van 11.60 voor de verwachte winst in 2017.

Reply

Italiaanse groep gespecialiseerd in de technologiebranche via een portefeuille samengesteld uit verschillende bedrijven met een sterk groeipotentieel. Reply, opgericht in 2000 en beursgenoteerd sinds 2005, kende een gemiddelde jaarlijkse groei van zijn omzetcijfer van 17% in de laatste tien jaar. Ingebed in de sector van de digitalisatie van ondernemingen, geniet de onderneming van een behoorlijke ruggensteun dankzij het groeipotentieel voor de komende jaren. De onderneming is erg rendabel (EBITDA van gemiddeld 14%) wat haar toelaat cash-flow te genereren en bijgevolg te investeren in technologieën die de groei van de groep toekomstig verder zullen stimuleren, zoals virtuele realiteit of artificiële intelligentie. De onderneming heeft een KW van 16 voor het jaar 2017, wat wij een interessante ratio vinden met het oog op het groeipotentieel van de groep.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig