‘Hoe kan ik nu zelf bepalen hoeveel ik normaal zou mogen verdienen?’
Peter De Roover (N-VA) Foto: Guy Puttemans

Peter De Roover, N-VA-fractieleider in de Kamer vindt dat het niet aan de politici zelf is om te bepalen hoeveel ze nu precies mogen verdienen. Dat zegt hij in ‘De afspraak op vrijdag’.

De politieke partijen gooien de laatste weken alles op tafel na de mandatenstorm. Ze pleiten voor transparantie, plafonds en beperkingen in cumuls. Ook de nieuwe, verstrengde regels van de Vlaamse regering moeten het omzeilen van bestaande regels tegengaan.

N-VA-fractieleider De Roover reageerde vanavond in ‘De afspraak op vrijdag’ op een van de vele voorstellen, dat van de SP.A. De socialistische partij stelt namelijk dat er een loonplafond moet ingevoerd worden.

Volgens De Roover is het niet aan politici om hun eigen loon te bepalen. Volgens de N-VA’er moet er een studie komen om de lonen te bepalen. ‘Ik vind dat we dat moeten uitbesteden, als het gaat over lonen en kosten en dergelijke. Hoe kunnen wij nu beslissen wat voor ons een fatsoenlijk loon is?’

Een studie zou het loon van de beroepspolitici bijvoorbeeld kunnen vergelijken met het loon van politici in andere parlementen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig