Bij de storm die donderdag over het land trok, is een koppel uit Luik omgekomen. Ook raakten zeker twee mensen zwaargewond. Daarbij een kind dat een wegvliegend stuk paneel in het gezicht kreeg in de Brusselse gemeente Evere.

Het stormweer van donderdag heeft 's avonds het leven gekost aan een koppel veertigers in Dalhem, in de provincie Luik. Toen het koppel met de wagen in de rue des Fusillés reed, raakte een boom ontworteld en viel op hun auto, zo is vernomen van de lokale politie.

De bestuurder van het voertuig overleed ter plaatse. De vrouw werd nog naar het Citadelle-ziekenhuis in Luik gebracht, maar bezweek daar aan haar verwondingen. Het koppel was afkomstig uit Aubel. 

In Antwerpen raakte een 73-jarige man levensgevaarlijk gewond aan de Grote Steenweg in Berchem. Het slachtoffer raakte gekneld tussen de tram en de tramhalte. Alhoewel het onderzoek nog volop loopt en de politie nog geen uitsluitsel kan geven over de oorzaak, zou het kunnen dat de man door een windstoot werd verrast. 'Het is een van de mogelijkheden waar we rekening mee houden', bevestigt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. De pendelaar is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

En in de Brusselse gemeente Evere raakte een 2-jarig jongetje levensgevaarlijk gewond nadat hij vol in het gezicht werd geraakt door een wegvliegend projectiel. Volgens de brandweer van Brussel ging het om een houten paneel dat van de achtste verdieping van een appartement vloog. Donderdagavond moest het jongetje geopereerd. Intussen zou het levensgevaar geweken zijn.