Golazo wordt nieuwe organisator Sluitingsprijs Putte-Kapellen
Vorig jaar won Ron Jans. Foto: Photo News

Golazo wordt de nieuwe organisator van de Sluitingsprijs Putte-kapellen (cat. 1.1), de traditionele afsluiter van het wegseizoen. Dat meldde het sportmarketingbureau donderdag in een persbericht. “De toekomst van de Sluitingsprijs is verzekerd. De organisatie vond met Golazo een ervaren partner om de koers dit jaar en de volgende jaren te organiseren en verder uit te bouwen”, klinkt het.

De Sluitingsprijs bestaat al sinds 1929 en heeft heel wat absolute toppers uit België en Nederland op de erelijst. Van Eddy Merckx in 1967, over Herman Van Springel (1976), man-uit-de-streek Adri van der Poel (1983, 1986 en 1987), Tom Steels (1995), Nick Nuyens (2003), Gert Steegmans (2005) en recent nog Jens Debusschere (2013, 2014). “We willen die schitterende historiek absoluut in ere houden”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo. “De moderne wielerkalender mag er dan heel anders uit zien dan vroeger, half oktober is het perfecte moment om het wielerseizoen neer te leggen. De Sluitingsprijs moet echt de slothappening zijn van het Belgische en Nederlandse wegwielrennen. Als grensgemeente is het daar perfect geschikt voor.”

Eén groot feest

Golazo wil absoluut de lokale verankering behouden en zal ook met de gemeenten en de andere lokale belanghebbenden de samenwerkingsmogelijkheden bekijken. “De Sluitingsprijs is immers één groot feest in Putte-Kapellen en in de buurgemeenten - ook over de grens - en leeft van de medewerking en de liefde voor de koers van de inwoners.”

“Dat de wedstrijd hier zou blijven en zijn typische karakter zou bewaren, was voor ons een absolute voorwaarde”, stelt Eddy Carpentier, secretaris van de organiserende vzw sportKomiteit Putte-Kapellen. “Het bleek al snel in onze gesprekken dat Golazo dat niet anders zag. Zij brengen daarenboven nog eens een heel pak ervaring mee in het organiseren van absolute topkoersen zoals de Baloise Belgium Tour en de Eneco Tour. We zijn echt blij dat we ons lokale monument in goede handen achterlaten.”

In januari maakte sportKomiteit Putte-Kapellen bekend dat het huidige bestuur ermee ophoudt. “Ik ben 65 jaar en was 35 jaar betrokken bij het organiseren van de Sluitingsprijs. Nu moet er verjonging komen”, verklaarde Carpentier toen.

Golazo zit al twintig jaar in het wielrennen; als organisator van tal van wedstrijden op de weg (de Baloise Belgium Tour, de vernieuwde Eneco Tour en de nieuwe Elfstedenronde), maar ook van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, 17 cyclocross evenementen en 80 evenementen cycling for all (voor de actieve fietser).

De 84e editie van de Sluitingsprijs staat voor zondag 17 oktober op de kalender. De Fransman Nacer Bouhanni (2015) en Roy Jans (2016) zijn de meest recente winnaars.