Belgian Tornado Julien Watrin wil het maken als hordeloper
Foto: BELGA

Julien Watrin vierde met de Belgian Tornados al enkele mooie successen. Na de Europese indoortitel van 2015 in Praag volgde brons op het WK relays en Europees goud op het EK 2016 in Amsterdam. Op de Spelen in Rio strandde de 24-jarige Luxemburger aan de zijde van de broers Borlées op een zucht van eremetaal.

Volgende week zondag verdedigt Watrin aan de zijde van Robin Vanderbemden, Dylan en Kevin of Jonathan Borlée de titel van de Belgische 4x400 tijdens het EK indoor in Belgrado.

“Onze coach Jacques (Borlée) is tevreden als we het podium halen. We gaan er alles aan doen om dat doel te bereiken. Ook al loopt er een tweelingbroer minder, een goed resultaat is zeker mogelijk”, stelt Watrin donderdagavond tijdens een persmoment in de Topsporthal in Gent. “Momenteel zijn we hard en intens aan het trainen met het oog op het WK relays in april. Maar dat wil niet zeggen dat we indoor niet heel hard kunnen gaan.”

Watrin liep deze winter nog geen indoorwedstrijden omdat hij dit jaar vooral focust op de wedstrijden in open lucht. “In overleg hebben we ervoor gekozen om een heel stevige basis te leggen voor het outdoorseizoen. Ik heb wat last gehad van een hielblessure, maar dat is verleden tijd. De testen die ik al heb afgelegd, bewijzen dat ik voor de juiste weg heb gekozen. Tijdens de stage in Tenerife enkele weken geleden heb ik goeie tijden neergezet. Vorig jaar was ik rond deze periode geblesseerd. Ik voel nu echt een verschil.”

In de toekomst wil Julien Watrin zich overigens gaan toeleggen op de 400m horden. “Het is een mooi project waar ik lang over nagedacht heb. Ik ken het hordelopen van bij de jeugd en mijn techniek leent er zich ook toe. Met een of twee jaar goeie voorbereiding moet er wel iets mogelijk zijn op Europees of zelfs wereldniveau. Volgend jaar is er een EK en op nog langere termijn denk ik aan Tokio 2020. Ik heb er ook al over gesproken met Michael (Bultheel, olympisch hordeloper) en zo nuttige dingen van hem opgepikt. Jammer genoeg hebben we wel nog niet samen kunnen trainen.”

Hoe dan ook blijft Watrin ook deel uitmaken van de Belgian Tornados. “Uiteraard. Het ene sluit het andere niet uit. Het is niet de bedoeling dat ik snelheid verlies. Als ik dan groei op de 400m, profiteer ik ook op de horden.” .

# Belga context ## Related picture(s) [EK atletiek indoor - ATHLETICS BELGIAN TOR...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)