Dancefestival Tomorrowland krijgt zijn eigen vliegtuig van Brussels Airlines. ‘Amare’ wordt het vierde thema-vliegtuig in de vloot van de luchtvaartmaatschappij.

Tomorrowland groeide de laatste jaren uit tot een onvervalste trekpleister voor België. Met bezoekers uit meer dan 200 landen die afzakken naar het festivalpark De Schorre in Boom noemt de organisatie van het dancefestival zichzelf graag ‘de meest internationale bijeenkomst ter wereld.’

Nu komt daar nog een schepje bovenop. Gisterenavond stelde Tomorrowland samen met Brussels Airlines ‘Amare’ voor, een Airbus A320 met plaats voor 180 passagiers, die de komende vijf jaar door het zwerk zal klieven in de kleuren van het dancefestival. ‘Amare is niet zomaar een vliegtuig’, klinkt het bij de festivalorganisatie. ‘Ze verbindt zielen het hele jaar door en symboliseert een aantal van de belangrijkste waarden van Tomorrowland: liefde, vriendschap en eenheid.’

Wat die mooie woorden dan concreet betekenen? Wel: Amare wordt geen speciale partyvlucht, maar een onderdeel van de standaardvloot van Brussels Airlines. Tot 2022 zou het vliegtuig dagelijks ingezet worden op meer dan 50 bestemmingen.

Kuifje, Magritte en de Rode Duivels

Amare wordt zo het vierde thema-vliegtuig van de Brusselse luchtvaartmaatschappij. In maart 2015 mocht Kuifje de spits afbijten: De ‘Rackham’ werd gesierd door een lange zwarte haai uit het Hergé-stripverhaal ‘De schat van Scharlaken Rackham’, en blijft in de lucht tot 2019. Op 21 maart 2016 kreeg ook René Magritte zijn eigen vliegtuig: op ‘De hemelvogels’ prijkten afbeeldingen van de surrealistische schilder zelf en zijn kenmerkende vogels en wolken. Die blijven vliegen tot 2022, net als de Tomorrowland-vlucht en ‘Trident’, het speciaal voor de EK-campagne van de Rode Duivels ontworpen vliegtuig dat in april 2016 werd voorgesteld.

Waarom Brussels Airlines daarop inzet? ‘Als Belgische luchtvaartmaatschappij hebben we niet alleen de taak om mensen op hun bestemming te brengen, maar ook om het imago van België uit te dragen’, klonk het bij de voorstelling van het Magritte-vliegtuig. De Tomorrowland-vlucht lijkt ook in die strategie te passen.

Lange samenwerking

De samenwerking tussen Tomorrowland en Brussels Airlines heeft al een langere geschiedenis. ‘In 2012 werd Global Journey in het leven geroepen’, legt Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen uit. ‘Dat programma is een samenwerking met Brussels Airlines waarmee we duizenden jongeren van over de hele wereld naar België vlogen, om niet enkel ons festival, maar ook de rest van het land te ontdekken.’ Dat programma vervoerde inmiddels al meer dan 10.000 festivalgangers, en krijgt dus een vliegtuig voor zijn vijfde verjaardag.

Ook het interieur krijgt een make-over: de cabine krijgt speciale verlichting, en de Tomorrowlandhymnedie Hans Zimmer in 2014 componeerde voor het festival zal spelen wanneer de passagiers aan boord stappen.

Tomorrowland vindt plaats op 21, 22, 23 en 28, 29 en 30 juli 2017 in De Schorre, Boom.