TV-TIPS. Lachen met kussende komieken en kussende senioren
Foto: Vier

Wie vanavond de storm niet durft te trotseren kruipt maar beter voor de buis. Mocht u geen zin hebben in een avondje Europees voetbal, dan is er voldoende vertier op de andere netten. Van een documentaire over albinisme tot het datingprogramma Hotel Römantiek.

1 MAG IK U KUSSEN?

Eén 21.15-21.50 uur

Anderlecht en AA Gent spelen Europees vanavond, blijf dus weg van Canvas tot iets na 23 uur, dan begint De ideale wereld. Zoek in afwachting vertier op andere netten, zoals Eén, waar Rik Verheye, Bart Cannaerts en Vincent Valckx proberen om Cath Luyten binnen te doen.

2 HOTEL RÖMANTIEK

Vier 20.35-21.35 uur

Ook Vier heeft een datingprogramma voor u klaarstaan, maar dan minder gescript dan Mag ik u kussen?. Hotel Römantiek blijft het juiste evenwicht vinden tussen lachen met senioren en senioren laten lachen.

3 OUT OF THE FURNACE

Q2 20.35-22.45 uur

Als je Christian Bale, Woody Harrelson, Casey Affleck, Forest Whitaker en Willem Dafoe in één film stopt, wat krijg je dan? Juist, een sterrencast. En een goeie film, zij het geen erg opbeurende.

4 BORN TOO WHITE

BBC 2 22.00-23.00 uur

Oscar Duke is dokter. Hij is blank en lijdt aan albinisme, een zeldzame aandoening waarbij het pigment melanine geheel of gedeeltelijk ontbreekt in haar en huid. Duke heeft in zijn sociale leven weinig last van zijn aandoening. Dat is anders in Midden-Afrika. Albino’s worden er mishandeld en vermoord. Om na te gaan waarom dat zo is, trok Duke naar Tanzania en Malawi. Waarom zijn albino’s net daar persona non grata en wie is daar verantwoordelijk voor?