Wickmayer wint in Boedapest, Mestach succesvol in Moskou
Foto: Photo News

Yanina Wickmayer (WTA 60) heeft zich donderdag geplaats voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Boedapest (hard/250.000 dollar). ‘Wicky’, het vijfde reekshoofd in Boedapest, rekende na één uur en 29 minuten in twee sets (6-4 en 6-2) af met de Russische Irina Khromacheva (WTA 92).

In de kwartfinales neemt Wickmayer het op tegen de Duitse Julia Goerges (WTA 56), het derde reekshoofd. Goerges rekende in twee keer 6-2 af met de Kroatische Donna Vekic (WTA 84).

Woensdag schakelde Wickmayer in de eerste ronde de Bulgaarse Isabella Shinikova (WTA 92) uit. Kirsten Flipkens overleefde de eerste ronde in de Hongaarse hoofdstad niet. Zij moest de duimen leggen voor een andere Bulgaarse, Aliaksandra Sasnovich (WTA 123).

Maryna Zanevska sneuvelde in het enkelspel al in de kwalificaties, maar staat in het dubbelspel eveneens in de kwartfinales. Zanevska klopte woensdagavond, aan de zijde van Khromacheva, de Argentijns-Zwitserse tandem Maria Irigoyen en Xenia Knoll in twee sets (6-0 en 6-4). In de halve finales neemt het duo het op tegen het Servische koppel Aleksandra Krunic/Nina Stojanovic.

Mestach plaatst zich voor de kwartfinales in Moskou

An-Sophie Mestach (WTA 243) heeft zich dan weer geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/25.000 dollar). De Russische Polina Leykina (WTA 293) ging na één uur en 45 minuten in twee sets (7-5 en 6-3) voor d ebijl..

In de kwartfinales neemt de 22-jarige Mestach het op tegen een andere thuisspeelster, Vitalia Diatchenko (WTA 330).

Mestach nam in Moskou ook deel aan het dubbelspel. Maar samen met de Russische Margarita Lazereva werd Mestach woensdag in de eerste ronde uitgeschakeld.

.