Geen EK indoor maar Thomas Van der Plaetsen focust met nieuwe sponsor op Tokio 2020
Foto: AFP

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen krijgt huisdierenvoeding- en verzorgingsproducent Versele-Laga als hoofdsponsor voor de komende vier jaar. Het hoofddoel van de atleet blijven de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

“Ik ben alvast blij dat ik een hoofdsponsor heb die in mijn verhaal gelooft en dit tot minstens de OS van 2020”, legde Van der Plaetsen uit. “Het zou mooi zijn om in Tokio voor een unicum te zorgen. Met Nafi Thiam bij de vrouwen en ik bij de mannen tijdens de meerkampen.”

“Die OS zijn nog steeds mijn hoofddoel”, vervolgde Van der Plaetsen. “Maar eerst wil ik schitteren op het WK in Londen. Op de werpnummers hoop ik nog te verbeteren. Sinds Rio de Janeiro revalideerde ik van een schouderblessure en het gaat de goede kant op. Op het WK wil ik voor 8500 punten gaan. Londen, waar ik alvast een top 5 plaats ambieer, is stap nummer 1 naar Tokio. Mijn verdere programma bepalen we later. Ik zal wel enkele meetings in eigen land inlassen, zoals de meeting van Heusden-Zolder. Op dit moment zit ik op 90 procent van mijn top. Het EK indoor in Belgrado kwam veel te vroeg voor mij. Mijn blessure was nog niet voldoende geheeld en ik wou geen enkel risico nemen in aanloop naar wat nog volgt.”