Bodyguard Wilders lekt info aan bende: campagne opgeschort
Wilders met enkele leden van zijn veiligheidsteam bij de start van zijn verkiezingscampagne vorige maand in Spijkenisse Foto: AFP

De rechtspopulistische PVV schort voorlopig alle publieke campagneactiviteiten op, nadat bekend is geraakt dat een agent uit de beveiliging van partijleider Geert Wilders vertrouwelijke informatie had gelekt aan een misdaadorganisatie. Wilders noemt de zaak ‘enorm verontrustend’.

Eerder deze week raakte bekend dat politieman Faris K. ervan verdacht wordt informatie doorgespeeld te hebben aan een Nederlands-Marokkaanse misdaadorganisatie die zich onder andere bezighield met witwassen en heling. Volgens het Algemeen Dagblad kwam K. eerder al in opspraak voor integriteitsschendingen.

De verdachte werkte bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de Nederlandse politie. Hij was geen persoonlijk beveiliger van de politicus, maar de DBB staat wel in voor de veiligheid van de leden van het Koninklijk Huis, bedreigde politici en diplomaten.

De PVV schort nu alle publieke activiteiten, zoals flyeracties, nu op, tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn, aldus nog Wilders. Die noemde het 'lek' bij de DBB op Twitter 'enorm verontrustend'.