Agent gedwongen om wapen af te geven bij bankoverval in Brussel
Het filiaal van BBVA aan de Kunstlaan in Brussel. Foto: rdb

Twee gangsters hebben donderdagochtend rond 11 uur op brutale wijze de BBVA-bank in het centrum van Brussel overvallen. Ze overmeesterden daarbij een agent en namen een dienstwapen af.

Gewapend met pistolen hielden de twee de klanten en het personeel van het filiaal van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) aan de Kunstlaan in Brussel onder schot.

De politie werd gealarmeerd door de bank, heeft Ilse Van de Keere, woordvoerster van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene gezegd aan Franstalige media. ‘Er waren agenten in de buurt en die zijn meteen naar de bank gegaan. Toen ze het kantoor binnenkwamen zagen ze de bezoekers op de grond liggen. De daders stonden achter hen en bedreigden hen met een wapen. Die zijn daarna gevlucht maar hebben het wapen van een van de collega’s meegenomen.’

De twee konden nadien ontkomen op een scooter en zijn voortvluchtig. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel de buit bedraagt.

Zwarte scooter

Een getuige zag de twee daders wegvluchten. 'Ik zag plots iemand heel snel wegrennen. Ik dacht eerst dat het om een slachtoffer van de overval ging, maar toen ik het wapen zag, wist ik dat het een van de daders was. Hij rende samen met zijn kompaan richting een zwarte scooter. Hun gezichten heb ik niet kunnen zien, maar ik heb wel de nummerplaat van de scooter opgeschreven en intussen aan de politie gegeven.'

Niemand raakte gewond bij de overval. Het gerechtelijk lab is momenteel ter plaatse. De beelden van beveiligingscamera's van de bank worden bekeken.