‘Macquarie wil uit Brussels Airport stappen’
Foto: REUTERS

Staat Brussels Airport voor een mogelijke verkoop? Volgens persagentschap Reuters wil één van de eigenaars, het Australische Macquarie, uit het bedrijf stappen.

Twee Australische infrastructuurfondsen van Macquarie bezitten samen 36 procent van het kapitaal van de luchthaven van Zaventem. Een pensioenfonds uit Ontario controleert 39 procent. De rest zit bij de Belgische overheid (25 procent plus één aandeel).

Volgens Reuters voert Macquarie nu gesprekken met de Canadezen om zijn belang over te nemen. Bij Ontario Teachers’ Pension Plan wil men donderdag niet reageren. Ook Brussels Airport kon niets kwijt.

Als de onderhandelingen op niets uitdraaien, zou er gezocht worden naar een derde investeerder, aldus de bronnen aan Reuters. Het verkoopproces wordt begeleid door JP Morgan.

De verkoopplannen zouden niets te maken hebben met de aanslagen van vorig jaar of de recente perikelen rond het vlieglawaai. Een van de infrastructuurfondsen van Macquarie loopt af en de activa worden dus van de hand gedaan.