In Hoeilaart is deze voormiddag op de Brusselse binnenring een boom op de weg gevallen. Dat meldt het Vlaamse Verkeerscentrum. De weg was er een hele tijd versperd, maar rond 13 uur verliep het verkeer weer normaal.

De beuk van zo'n 20 meter was op de rijweg gevallen en zorgde daar meteen voor enorme verkeershinder. Hij had slechts een wagen geraakt, maar er werden wel vier rijstroken geblokkeerd door het obstakel. Het verkeer kwam in de twee richtingen tot stilstand. Het verkeer werd vanaf 12 uur omgeleid via een kleine parallelle weg tussen Waterloo en het Leonardkruispunt.

Omstreeks het middaguur ook begon de brandweer van Overijse met het in stukken zagen van de boom. In de tegenovergestelde richting stond ook al gauw een kijkfile van een tiental kilometer tot in Wezembeek-Oppem. Tegen 13 uur verliep het verkeer weer normaal in beide richtingen.

Volgens het jongste weerbericht van het KMI trekken donderdagmiddag nog buien van west naar oost over ons land en tegelijk neemt de windkracht toe. Er komen rukwinden tot 95 km/u voor. Aan zee, in het westen, in het uiterste noorden kunnen de rukwinden zelfs oplopen tot 100 km/u of iets meer.