AA Gent-fans die in Calais vastzaten aangekomen in Dover
Foto: t
De fans van AA Gent die eerst vastzaten in de haven van Calais en daarna voor de haven van Dover, zijn aangekomen in Engeland. Zij zullen de wedstrijd tegen Tottenham in Wembley dus kunnen meemaken.

Voor zo’n 500 fans van AA Gent begon hun hoogdag slecht: zij wilden deze ochtend uit Calais vertrekken, maar een storm zorgde voor fikse vertragingen. Om 21u05 start in Wembley de wedstrijd tegen Tottenham.

Door het zware weer ondervonden alle overtochten van Calais naar Dover donderdag zware hinder en werd het aantal schepen dat kon uitvaren beperkt tot zes per uur. Daardoor ontstonden er vertragingen tot twee uur. In tussentijd kregen de wachtende supporters chips en water van P&O als tegemoetkoming voor de vertraging.

Verlossend nieuws

Voor de fans van AA Gent was het oponthoud een stevige tegenslag op hun op weg naar Wembley, waar hun ploeg om 21u05 een 1-0 voorsprong verdedigt tegen Tottenham. Rond 12u kregen de reizigers voor de eerste keer verlossend nieuws: hun schip was aangekomen in Calais.

 

 

Vertrekken was een ding, in Dover aankomen een ander: door de ruwe zee mochten de boten de haven niet op eigen kracht binnenvaren en moesten ze een voor een worden binnengesleept. Dat veroorzaakte ernstige vertragingen, maar uiteindelijk konden de fans wel aanmeren. Ook fans van de Buffalo’s dir uit Duinkerken vertrokken liepen vertraging op.

 

 

AA Gent-fans die in Calais vastzaten aangekomen in Dover
Ook de Londense metro wordt overspoeld door fans van AA Gent
AA Gent-fans die in Calais vastzaten aangekomen in Dover
Voor Wembley
AA Gent-fans die in Calais vastzaten aangekomen in Dover
Speciaal voor de gelegenheid gemaakte sjaals

De wedstrijd tegen Tottenham start om 21u05 en is hier live te volgen.