Belg John-John Dohmen is beste hockeyer ter wereld, ook “rijzende ster” is een Red Lion
John-John Dohmen Foto: Photo News

John-John Dohmen en Arthur Van Doren zijn donderdag in het Indische Chandigarh in de bloemetjes gezet op de Hockey Star Awards, georganiseerd door de Internationale Hockeyfederatie (FIH). Dohmen werd verkozen tot ‘beste mannelijke speler van het jaar’, Van Doren is ‘rijzende ster van het jaar’. Dohmen en Van Doren haalden afgelopen zomer zilver met de Red Lions op de Olympische Spelen in Rio.

John-John Dohmen (29), de kapitein van de Red Lions, rekende af met vier andere genomineerden. Dat waren de Argentijnen Gonzalo Peillat en Pedro Ibarra, beiden olympisch kampioen in Rio, en de Duitsers Moritz Fürste en Tobias Hauke. Het is de eerste keer dat een Belg de eer te beurt valt benoemd te worden tot beste speler ter wereld.

De 22-jarige Van Doren was als rijzende ster de beste in de categorie ‘spelers tot 23 jaar’. Hij haalde het voor de Duitsers Christopher Rühr en Tim Herzbruch, de Indiër Harmanpreet Singh en de Nederlander Jorrit Croon.

Belg John-John Dohmen is beste hockeyer ter wereld, ook “rijzende ster” is een Red Lion
Arthur Van Doren Foto: BELGA

Vincent Vanasch (29) was eveneens genomineerd voor de ‘beste doelman van het jaar’, maar haalde het niet.

Laurine Delforge (25) ten slotte, werd in India uitgeroepen tot ‘beste vrouwelijke scheidsrechter’. De Brusselse was ook actief op de Spelen in Rio.