Met deze F1-bolide wil Mercedes opnieuw kampioen worden
Mercedes W08 Foto: Mercedes
Het Mercedes F1 team heeft in Silverstone haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2017 onthuld: de W08. Lewis Hamilton heeft donderdag op het circuit van Silverstone meteen er zijn eerste rondjes mee gereden en ziet het alvast helemaal zitten.

Mercedes gaf gisteren al een sneak preview van haar nieuwe F1-bolide door enkele foto's vrij te geven waarop onderdelen van de wagen te zien waren. De neus was echter het enige onderdeel dat echt goed te zien was. Vandaag ging het doek effectief van de wagen.

Lewis Hamilton maakt net als vorig jaar deel uit van het rijdersduo bij Mercedes. De Britse drievoudig wereldkampioen krijgt na het onverwacht vertrek van Nico Rosberg echter wel een nieuwe teamgenoot.

De Fin Valtteri Bottas, die overkomt van Williams, moet er mee voor zorgen dat Mercedes haar wereldtitel kan verlengen. Bottas kreeg een contract van slechts één seizoen bij Mercedes. Bij Mercedes zijn ze van mening dat ze op die manier hun opties voor 2018 openhouden.

Onder meer de contracten van Sebastian Vettel (Ferrari) en Fernando Alonso (McLaren) lopen eind 2017 immers af. Bottas zal zich dus moeten bewijzen indien hij ook na 2017 nog in een topwagen wil rijden.

"Eén van meest verfijnde machines die ik ooit heb gezien"

"Dit is één van meest verfijnde machines die ik ooit heb gezien in de Formule 1", liet Lewis Hamilton optekenen. De Brit 
noemde de eerste kennismaking met zijn auto "ongelooflijk en fantastisch". De 32-jarige drievoudig wereldkampioen reed in Silverstone in stormachtig weer. Van een officiële test was dan ook nog geen sprake. "Ik ging de laatste rondjes wat harder en hij voelt bijna hetzelfde aan als de auto van vorig jaar, maar dan krachtiger."

De gloednieuwe 'Silberpfeil' voldoet aan de nieuwe reglementen in de Formule 1. De auto is door de bredere banden zelf ook wat breder, maar oogt gestroomlijnd. De bovenkant is voorzien van een vin. De verwachting is dat de auto's dit jaar sneller zullen zijn dan vorig jaar, maar ook moeilijker bestuurbaar.

Mercedes domineerde de afgelopen drie seizoenen in de koningsklasse met drie constructeurstitels en individuele wereldtitels voor Hamilton (2014 en 2015) en Nico Rosberg (2016). 

 Meer F1-nieuws op F1journaal.be: