Solvay lanceert ‘eigen’ sociale zekerheid
Jean-Pierre Clamadieu, de ceo van Solvay. Foto: BELGA

Het Belgische chemiebedrijf Solvay gaat zijn 30.000 werknemers, wereldwijd, een pakket sociale voorzieningen aanbieden. Dat is een goede zaak voor het Solvay-personeel in landen als Mexico, China of India.

Met het programma ‘Solvay Cares’ voert het toonaangevende chemiebedrijf een opmerkelijke sociale revolutie door voor het merendeel van zijn 30.000 personeelsleden.

In België zijn sociale voorzieningen als een inkomensverzekering bij arbeidsongeschiktheid een normale zaak, maar dat is niet het geval in heel wat andere landen waar Solvay actief is.

Solvay Cares, dat vanaf 1 april geleidelijk wordt ingevoerd, zal wereldwijd dezelfde vier sociale voordelen bevatten:

  • volledige inkomensbescherming tijdens ouderschapsverlof, met 14 weken voor de moeder en één week voor de co-ouder
  • minimumdekking van 75 procent aan medische kosten bij ziekenhuisopname of ernstige ziekte
  • verzekering bij blijvende arbeidsongeschiktheid
  • levensverzekering met een dekking voor het gezin of de partner

Vooruitgang

De introductie van een medische dekking bij ernstige ziekte of ziekenhuisopname is nieuw voor de werknemers in Mexico en Zuid-Korea. In India en Rusland kan het Solvay-personeel voortaan terugvallen op een levensverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering is nieuw voor China en Polen.

Ook in de Verenigde Staten zorgt Solvay, naar eigen zeggen, voor sociale vooruitgang. Het bedrijfsaanbod van zwangerschaps- en co-ouderschapsverlof is beter dan het wettelijk minimum in de VS, luidt het.

Solvay Cares is het resultaat van onderhandelingen tussen het topmanagement en de internationale vakbondsdelegaties in het bedrijf. Het akkoord werd gisteren ondertekend door ceo Jean-Pierre Clamadieu en vakbondsafgevaardigde Albert Kruft.